Spread the love

המגיפה סימנה את תחילתו של עידן חדש בעולם העבודה, כאשר דגמי עבודה היברידיים הפכו לנורמלים יותר ואף הופכים לנקודת המכירה הייחודית של מותגים רבים כיום. מכיוון שרבים מהמותגים ומובילי התעשייה הגדולים בעולם עוברים לעבודה היברידית לטווח הארוך, אשר יכולה להיות רק דבר אחד, העבודה ההיברידית כאן כדי להישאר.

למרות שהעולם נפתח יותר עם עסקים רבים שחוזרים לעבוד מהמשרד, האתגר כעת הוא לעמוד בציפייה להסדרי עבודה גמישים, המבוקשים כיום על ידי העובדים.

אפילו מחפשי עבודה מחפשים כעת סידור עבודה היברידי כאחד הקריטריונים העיקריים לעבודתם. למעשה, תוצאות נתוני החיפוש של גוגל חשפו עלייה עצומה במונח החיפוש, "עבודות עבודה היברידיות" שעלה ב-30,900% מתחילת המגיפה ב-2020 עד 2022!

עם יותר חברות המאמצות את מודל העבודה ההיברידית, ראינו סוגים שונים של אמצעים מיושמים ודרכים שונות להגדרת סידורי העבודה שהופעלו.

במאמר זה, בואו נסתכל כיצד כמה מהחברות הגדולות ביותר ניגשים לעבודה היברידית באופן משלהן. המשך לקרוא כדי לגלות יותר!

1. גוגל

עבור גוגל, הם יישמו סידורי עבודה היברידיים בכמה היבטים.

עובדיהם מקיימים שבוע עבודה גמיש עם 3 ימי עבודה במשרד ויומיים היכן שהעובד מעדיף. זה מאפשר מספיק זמן לשיתוף פעולה תוך מתן גמישות לעבוד בכל מקום שהם רוצים.

מדיניות נוספת המיושמת היא פתיחת מיקומים נוספים ברחבי העולם ויכולת לעובדים להגיש בקשה לעבור למשרדים שונים. הם גם הציעו הזדמנויות לעבודה מרחוק, שבה עובדים קיימים יכולים גם להגיש בקשה לעבודה מרחוק.

חלק מהמדיניות האחרת שהם דחפו בהתאם לעבודה היברידית היא שבוע 'עבודה מכל מקום' שבו העובדים יכולים לעבוד מכל מקום אחר מלבד המשרד שלהם כדי לספק גמישות במהלך תקופת החגים. הם גם מציעים ימי 'איפוס' שהם יום חופש גלובלי לעובדים שלהם, משהו מיוחד עבור כל העובדים ליהנות ממנו לנוח ולהתאושש בסוף החודש.

2. ספוטיפיי

Spotify השיקה את תוכנית 'עבודה מכל מקום' בתחילת 2021, מתוך אמונה ש'עבודה זה לא משהו שאתה בא למשרד בשבילו, זה משהו שאתה עושה'.

לעובדים יש את הגמישות לבחור את מיקומם ולבחור את מצב העבודה שלהם – זה יכול להיות עבודה ב-Spotify Office, חלל עבודה משותף או בנוחות של הבית שלך. החברה הולכת לשלם דמי חלל עבודה משותפים לעובדים שאינם גרים במיקום של Spotify!

תוכנית 'עבודה מכל מקום' שלהם לא רק שסיפקה גמישות ואוטונומיה לעובדים שלהם, זה איפשר ל-Spotify לחקור מאגרי כישרונות חדשים ולהשתמש בתכונה זו לטובת היתרון התחרותי שלהם עבור מחפשי עבודה בשוק.

3. רפיון

מטה סן פרנסיסקו, Slack, ביצע למעשה מחקר רב על מודל העבודה ההיברידית, כולל מחקר פנימי שסייע להם גם ליישם מדיניות עבודה היברידית משלהם.

אחד הממצאים החשובים ביותר הוא הדגש על כך שמודל עבודה היברידי אינו מדיניות חד-משמעית המותאמת לכל, אלא גמיש מספיק כדי לענות על צרכיו של כל אדם.

ב-Slack, הם מעודדים כל אדם למצוא מקצבים שעובדים עבורו ונמנעו מלכלול דרישות מלמעלה למטה על לוחות הזמנים של העבודה, כלומר הם כבר לא מעודדים את ה-9-5 הטיפוסיים. במקום זאת, הם יישמו מערכת של קיום 'שעות ליבה' בדרך כלל באמצע היום, מה שמאפשר זמן לשיתוף פעולה ודיונים בזמן אמת. העובדים לא צפויים להיות זמינים באופן מיידי ולא ניתן לקבוע שיחות.

סידורי עבודה היברידיים משנים ובמקביל מגדירים מחדש את תרבות החברה ומיתוג החברה, וחשוב לחברות לאמץ את השינוי הזה לקראת סביבת עבודה טובה יותר לעובדיהן. ההתמודדות עם המגיפה הייתה מאתגרת לעסקים, אולם זו תרמית לבחון מחדש את המדיניות הקיימת ולהגדיר אותה מחדש כדי לעמוד בקצב הזמנים המשתנים.

מרגישים השראה מאמצעי העבודה ההיברידיים האלה? אנו מבינים שהמעבר למודל עבודה היברידי עבור העסק הקטן שלך בהחלט יכול להיות מרתיע – אולם אנו ב-FLYDESK כאן כדי לספק פתרונות לצרכי העסק שלך!